ozadje domače strani

Razlika med mrtvo žganim magnezijem in svetlo žganim magnezijem

2024-01-06 09:58

Sintrana magnezija je v glavnem izdelana iz magnezita, vodnega magnezita ali magnezijevega hidroksida, pridobljenega iz morske vode s kalcinacijo pri visoki temperaturi. Močna odpornost na vlago. Ko je magnezit žgan pri 700-950 ℃, CO2 uhaja, nastali magnezij pa je mehak porozen in ohlapen material, 97 taljeni magnezij, ki ga ni mogoče uporabiti za ognjevzdržne materiale; Magnezit, žgan pri 1550-1600 ℃, tako imenovani žgani magnezij se imenuje sintrani magnezij. Uporaba jaščne peči, rotacijske peči in druge visokotemperaturne opreme z enim kalciniranjem ali dvostopenjskim procesom kalciniranja, žganjem magnezijevega oksida z naravnim magnezitom kot surovino, imenovano sintrani magnezijev oksid; Sintrani magnezij je razdeljen v 18 razredov glede na svoje fizikalne in kemijske indekse.

97 taljeni magnezij

Ponovno žgani magnezijev oksid je, ko je magnezit žgan pri 1800 ℃, ogljikov dioksid popolnoma izstopi, magnezijev oksid tvori kubični magnezitni gost blok, ki tehta žgani magnezijev oksid (znan tudi kot sintrani magnezijev oksid), ta ponovno žgani magnezijev oksid ima visoko refrakcibilnost. Njegova glavna sestavina je magnezijev oksid, izbor naravnega magnezita posebnega razreda s flotacijskim čiščenjem, lahkim žganjem, finim mletjem, visokotlačno tlačno kroglo, ultravisokotemperaturno kalcinacijo v oljni gredi.

Svetlo žgan magnezijev prah je upogibni, odporni na pritisk, visoko trdni, plinsko trdi, želirni material, ki se pogosto uporablja v nacionalni obrambi, medicini, kemični industriji, izdelavi papirja, ladjedelništvu in drugih industrijah. V industriji gradbenih materialov so lahko izdelani iz plošč za pnevmatike, ivernih plošč, izolacijskih stebrov, ograj, umetnega marmorja, azbestnih ploščic, navadnih ploščic, stenskih plošč, podlage. Z napredkom znanosti in tehnologije se svetlobno žgani magnezijev prah bolj uporablja, lahko izdeluje civilne izdelke, škatle za pakiranje težkih in težkih strojev, spodnje nosilce embalaže, visokotemperaturne ognjevzdržne materiale, lahko tudi naredi lepo in velikodušno sijajno močno pohištvo, v strojno industrijo je mogoče uliti modele.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required