ozadje domače strani

Delovanje taljenega magnezijevega peska pomembno vpliva na ognjevzdržne materiale

2023-08-17 08:24


Delovanje taljenega magnezijevega oksida pomembno vpliva na ognjevzdržne materiale. Magnezitni pesek se proizvaja z visokotemperaturnim žganjem magnezitne rude, magnezitnega hidroksida ali magnezijevega hidroksida, pridobljenega iz morske vode. To je splošni izraz za izdelke, proizvedene z visokotemperaturno obdelavo magnezita in drugih materialov iz magnezijevega oksida, da dosežejo proces sintranja. 


Magnezijev pesek se lahko proizvaja z enostopenjskim ali dvostopenjskim procesom žganja z uporabo visokotemperaturne opreme, kot so navpične ali rotacijske peči. Magnezitni pesek, proizveden s kalciniranjem naravne magnezitne rude, se imenuje sintrani magnezijev pesek, medtem ko se magnezijev pesek, proizveden s taljenjem magnezitne rude v elektroobločni peči in ohlajanjem v trdno stanje, imenuje taljeni magnezijev pesek. Magnezitni pesek, pridobljen z ekstrakcijo morske vode, se imenuje magnezijev pesek z morsko vodo. Magnezitni pesek je ena od pomembnih surovin za ognjevzdržne materiale in se uporablja za proizvodnjo različnih magnezitnih opek, magnezijevo-aluminijevih opek, mešanic za nabijanje in materialov za popravila. Magnezitni pesek z višjo vsebnostjo nečistoč se med drugim uporablja za oblaganje dna jeklarskih peči.


Zlasti taljeni magnezij igra vlogo prevleke v procesu razogljičenja in žarjenja silicijevega jekla. Preprečuje lepljenje med visokotemperaturnim žarjenjem in tvori plast magnezijevega silikata z oksidacijo med procesom žarjenja, kar poveča intenziteto magnetne indukcije. Raztopina premaza, sestavljena iz taljenega magnezijevega peska, se nanese s strojem za nanašanje premazov z dvojnim valjem. Stroj vključuje zgornji premazni valj, spodnji premazni valj, pladenj, krožno napravo za raztopino premaza s taljenim magnezijevim peskom in šobo za brizganje premazne raztopine na površino jeklenega traku. Spodnji premazni valj je potopljen v pladenj, odvečna premazna raztopina pa teče v pladenj skozi brizgalno cev. 

Taljeni magnezijev pesek deluje predvsem kot izolacijsko sredstvo, ki preprečuje sprijemanje jeklenega traku med fazo visokotemperaturnega žarjenja. Iz jekla odstrani tudi nečistoče, kot sta dušik in žveplo, ter reagira s silicijevim dioksidom na površini silicijevega jekla, da tvori dobro izolacijsko plast iz magnezijevega silikata.


Če povzamemo, je magnezijev pesek splošni izraz za izdelke, proizvedene z visokotemperaturno obdelavo magnezita in drugih materialov iz magnezijevega oksida. Je bistvena surovina za ognjevarne materiale in se uporablja v proizvodnji različnih magnezitnih opek, magnezijevo-aluminijevih opek, mešanic za nabijanje in materialov za popravilo. Vsebnost nečistoč v magnezijevem pesku določa njegovo uporabo, pri čemer je višja vsebnost nečistoč primerna za aplikacije, kot je oblaganje dna peči za proizvodnjo jekla. Zlasti taljeni magnezijev pesek ima vlogo prevleke v procesu razogljičenega žarjenja silicijevega jekla, preprečuje lepljenje in povečuje intenziteto magnetne indukcije.

IMG_2816_副本.jpg

 


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required