ozadje domače strani

Kaj je električni taljeni magnezijev pesek in za kaj se uporablja?

2023-08-17 08:16

Kaj je taljeni magnezijev pesek in za kaj se uporablja? Izraz"taljeni magnezijev pesek" morda ne poznamo v vsakdanjem življenju, lahko pa ga uporabljamo v proizvodnji naših vsakodnevnih izdelkov. Je zelo dober ognjevzdržni material. Nato bomo na kratko predstavili, kaj je taljeni magnezij in njegove posebne uporabe. Poglejmo skupaj.


Taljeni magnezij se nanaša na splošni izraz za izdelke iz magnezijevih materialov, kot je sintrani magnezijev pesek. Magnezit, proizveden iz naravnega magnezita, se imenuje sintrani magnezit z enostopenjsko ali dvostopenjsko kalcinacijo, ki je kalciniran z uporabo visokotemperaturne opreme, kot so jaške in rotacijske peči. Magnezit, stopljen v elektroobločni peči in ohlajen, se imenuje taljeni magnezit. D, pridobljen z ekstrakcijo magnezita iz morske vode, se imenuje magnezijev oksid iz morske vode. Taljeni magnezijev oksid je zelo uporaben ognjevarni material, ki se uporablja predvsem v proizvodnji različnih magnezitnih opek, opek iz magnezijevega oksida in aluminijevega oksida, materialov za nabijanje in materialov za peči. 


Ima razmeroma visoko vsebnost nečistoč in se uporablja za oblaganje jeklenih dna peči itd. Z uporabo naravnega magnezita ultra visoke kakovosti kot surovine je rafiniran, rahlo kalciniran, fino zmlet, stisnjen v kroglice in kalciniran v super -visokotemperaturna oljna jaška. Je visokokakovosten material za izdelavo opeke in neoblikovanih ognjevarnih materialov. Surovina za taljeni magnezij srednjega razreda je MgO, ki je stisnjen v kroglice in žgan v visokotemperaturni jaškovi peči z vsebnostjo magnezija 97 %. Ta izdelek ima dobro zmogljivost sintranja in dobro kristaliničnost. Je visokokakovosten material za proizvodnjo ognjevzdržnih izdelkov srednjega razreda magnezijevega oksida. Taljeni magnezijev pesek je izdelan s taljenjem izbranega naravnega magnezijevega peska razreda A ali rahlo žganih Mg delcev v elektroobločni peči. Ta izdelek ima visoko čistost, velika velikost delcev, fina struktura, močna odpornost na žlindro in odlična toplotna stabilnost. Je visokokakovosten visokotemperaturni izolacijski material. Je tudi pomemben material za proizvodnjo visokokakovostnih magnezitnih opek,

magnezitno ogljikove opeke in neoblikovanih ognjevarnih materialov.


Če povzamemo, to je kratek uvod v električno taljen magnezijev pesek, ki smo vam ga predstavili. Ali imate po branju tega članka določeno razumevanje taljenega magnezijevega oksida? Kakovost taljenega magnezijevega oksida, ki ga prodaja naše podjetje, je zagotovljena. Če imate v bližnji prihodnosti povpraševanje po taljenem magnezijevem oksidu, nas kontaktirajte. Naša ekipa je predana vam služijo.

IMG_2920_副本.jpg


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required