ozadje domače strani

Na kratko so predstavljeni primeri uporabe magnezijevega oksida

2024-01-20 10:25

Trenutno je najpomembnejša uporaba magnezijevega oksida s strani proizvajalcev magnezijevega oksida magnezijev oksid kot zaviralec gorenja. Kot tradicionalni material, ki zavira gorenje, so na splošno izbrane mešanice, ki zavirajo gorenje, sestavljene iz polimerov, ki vsebujejo halogen, ali zaviralcev gorenja, ki vsebujejo halogen. Ko pa pride do požara, bo zaradi toplotnega razkroja in sežiga veliko dima in strupenih jedkih plinov, ki bodo ovirali ohlapno gašenje in osebje ter korodirali instrumente in opremo. 96 taljeni magnezij


Zlasti več kot 80 % smrti v požarih povzročijo dim in strupeni plini. Zato je poleg sposobnosti zaviranja gorenja nepogrešljivo načelo zaviralcev gorenja tudi nizek dim in nizka strupenost. Kitajski trg zaviralcev gorenja ni zelo stabilen, zaviralci gorenja na osnovi klora predstavljajo velik delež vseh zaviralcev gorenja, med katerimi prevladuje klorirani parafin. Vendar pa klorovi zaviralci gorenja sproščajo strupene pline, ko reagirajo, kar je daleč od toksične učinkovitosti, ki je zasledovana v današnjem življenju. Zato, da bi se prilagodili trendu razvoja nizkega dima, nizke toksičnosti in brez onesnaževanja zaviralcev gorenja v svetu, je nujno razviti, proizvesti in uporabiti zaviralce gorenja magnezijevega oksida.


Za določanje žvepla in arzena v premogu, piritu in jeklu. Specifikacija belega pigmenta. Lahki magnezij se pogosto uporablja na različnih področjih. Lahko se uporablja tudi kot kloroprenski kavčuk, polir za fluor kavčuk, vezivo, premaz, polnilo za izdelavo papirja, katalizator in aktivator. Po mešanju z magnezijevim kloridom se magnezijev oksid pripravi za prenos vode. V medicini se uporablja kot antacid in odvajalo za zdravljenje prekomerne želodčne kisline in razjed na dvanajstniku. Uporablja se v kemični industriji kot katalizator in material za proizvodnjo magnezijeve soli. Lahko se uporablja tudi v steklu, prahu za barvanje, fenolni plastiki itd. Magnezijev oksid Težki magnezijev oksid se uporablja za mletje in delno mletje v industriji mletja riža. Gradbena industrija kot polnila uporablja predvsem umetna kemična tla, izolacijske plošče iz umetnega marmorja, zvočno izolirane plošče in plastično industrijo. Lahko se uporablja tudi za proizvodnjo drugih magnezijevih soli.


Ima močan lomni količnik v programih vidne in bližnje ultravijolične svetlobe. Magnezit (MgCO3), dolomit (MgCO3) in morska voda so glavni podatki za proizvodnjo magnezija. Magnezij proizvajalci magnezijevega oksida pridobivajo s termično razgradnjo magnezita ali dolomita. Magnezijev hidroksid se kopiči z obdelavo morske vode z apnom, magnezijev hidroksid pa se pridobiva s sežiganjem magnezijevega hidroksida. To je še vedno najosnovnejši podatek, ki ga je mogoče pridobiti z morsko vodo. Hkrati lahko proizvede tudi določeno količino magnezijevega oksida ali tvori usedlino bazičnega magnezijevega karbonata in nato zgori, da dobi magnezijev oksid.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required