ozadje domače strani

Postopek proizvodnje 98 taljenega magnezijevega oksida

2024-01-19 12:50

Izum se nanaša na postopek za taljenje in predelavo visokotemperaturnih ognjevzdržnih materialov, zlasti na postopek proizvodnje električnega taljenega magnezijevega oksida. 97 taljeni magnezij


Magnezij je magnezijev oksid, lahko je izdelan iz magnezita, brucita, dolomita, serpentina, olivina in drugih mineralov. Splošno dostopen magnezit, brucit kot surovine kalciniran razpad v magnezijev oksid, zaradi različnih temperatur kalcinacije in kristalizacije je drugačen, kalciniran pri 600-1000 ℃ magnezijev oksid se imenuje aktivni magnezijev oksid, kalciniran pri 1400-1800 ℃ magnezijev oksid se imenuje mrtvo žgan magnezijevega oksida, zgornji dve vrsti magnezijevega oksida sta znani tudi kot lahki magnezijev oksid, splošno znan kot pečni magnezijev oksid.


Trenutno se procesna metoda proizvodnje električnega taljenega magnezija na splošno uporablja za taljenje v električni peči, neposredno taljenje magnezijeve rude, pomanjkljivost pa je velika poraba energije in 80 kilogramov ogljikovih palic se porabi za vsako tono kvalificiranega električnega taljenega magnezijev oksid (čistost je višja od 96,5 %), pretopljen po obstoječem postopku. Ustrezni podatki ("Posebni ognjevzdržni materiali","Magnezijeva tehnologija","Visokotemperaturni ognjevarni materiali") kažejo, da lahko lahki magnezijev oksid segrevamo z oblokom, da ustvarimo kristale kubične strukture, to je težki magnezijev oksid s tališčem 2800 °C, to je taljeni magnezijev oksid. Taljeni magnezijev oksid, proizveden v peči, se lahko proizvede s prekristalizacijo po taljenju v električni peči.

fused magnesia

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required